keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Mustikkapannarit



Amerikkalaiset mustikka-kondensoitumaito-pannarit. Yammy!


Tykkään amerikkalaisista pannukakuista ja kokeilen aina uutta. Tässä toinen kokeilu vaikka niitä on ollut paljon. Tämä on huomattavasti makeampi versio kuin tavalliset pannarit, mutta mukava yllätys ystävälle, jolla on esim ikävä New Yorkiin.

Taikinasta sain 20 pannaria.

TARVIKKEET:

2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kondensoituamaitoa
1-2 dl maitoa
4 rkl öljyä
7 tl leivinjauhoa
1 tl suolaa
3 dl mustikoita

Voita tai öljyä paistamiseen

OHJE:

Sekoita kaikki ainekset keskenään, taikina on extra paksua kondensoidunmaidon takia ja itse lisäsin maitoa noin 2 dl. Kannattaa kokeilla millä määrällä taikinan saa tarpeeksi löysäksi. Paista kuumalla pannulla. Käytä soppakauhaa kun laitat pannulle taikinaa. Laita taikina reippaasti pannulle niin, että siitä tulee noin 10cm leveä pannari ja anna paistua kunnes taikinaan muodostuu pieniä ilmakuplia. Kun kuplat ilmestyy voit kääntää pannarin ja paistaa hetken toiseltakin puolelta.

Haasteena voi olla hellan oikean kuumuuden löytyminen. Kanadassa täti paistoi pannarit voissa ja valurautapannussa ja aika tummiksi. Itse tykkään pikkasen vaaleemmista, mutta täytteillä pääsee herkuttelemaan.

Ja nämä pannarit ei varsinaisest sitten tarvi mitään päälle. Makeahampainen voi lisätä voita ja vaahterasiirappia tai kermavaahtoa ja marjoja. Mutta ovat kyllä hyviä ilmankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti