tiistai 11. lokakuuta 2016

Tonnikalalasagne


Ainekset:

Lasagne levyjä

Tonnikalakastike:
2 prk tonnikalaa
500g tomattimurskaa
2 rkl tomattipyrettä
2 keskikokoista sipuli (pilkottuna)
3 valkosipulinkynttä (murskana)
Nippu persillijaa (pienennettynä)
1 rkl sokeria
Suolaa/lihaliemikuutio, mustapippuria, grillimaustetta, paprikamaustetta ja mitä vain haluaa laittaa

Juustokastike:
100g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
ripaus muskottipähkinää
ripaus valkopippuria
(suolaa)
3 dl savujuustoa (raasteena)
1-2 dl parmesaania (raasteena)

Pinnalle hieman kumpaakin juustoa

1. Tee ensin tonnikalakastike. Kuullota sipuli ja lisää kaikki muut aineet ja anna muhia matalalla lämmöllä 30-60 minuuttia. Voit lisätä vettä tarvittaessa.
2. Tee juustokastike. Sulata voi paistinpannulla. Lisää jauhot. Paista hetki. Lisää maito ja sekoita kunnolla. Älä anna palaa pohjaan. Lisää mausteet ja juustot. Kastike on valmis kun juustot ovat sulaneet.
3. Laita uunivuolle ensin tonnikalakastike, juustokastike ja lopuksi lasagnelevyt. Jatka tätä kunnes päällimmäiseen kerrokseen lasagnelevyjä laitat vain juustokastiketta. Itse tein neljäkerrosta.
4. Paista noin. 175 asteessa 30-40 minuuttia riippuen uunista. Kun levyt alkavat pehmetä laita päälle vielä loput juustoraasteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti