maanantai 10. lokakuuta 2016

Ranskanleipä



Löysin herkullisen ranskanleivän ohjeen Pinterestistä. Samaisesta blogista löytyy vaikka mitä herkkuja. Ohje on todella helppo, muunneltuna, ja leipä hyvää. Leivoin ensin taikinan ohjeen mukaan ja metsän meni. Maku oli hyvä, mutta taikina ei noussut yhtään. Päätin luottaa itseeni ja muokkasin ohjeen niin, että se toimii takuuvarmasti.

4 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl öljyä tai voita
11 dl vehnäjauhoja
1 muna (voiteluun)

1. Sekoita kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Lisää sokeri ja suola ja voi.
2. Lisää 6 dl jauhoja ja kun ne ovat hyvin sekoittuneet niin lisää vähitellen loput jauhoista (yleiskoneella minimi nopeudella). Kun olet lisännyt kaikki jauhot (älä lisää yhtään enempää) niin sekoita taikinaa keskinopeudella noin 6-8 minuuttia. Taikinaan tulee hyvä sitko.
3. Anna taikinan kohota kulhossa 5 minuuttia.
4. Kaada taikina alustalle ja leikkaa kolme saman kokoista palaa. Anna kohota 5 minuuttia.
5. Muotoile käsin suorakaiteisen muotoisia levyjä. Taita pitkätsivut sisällepäin, esim. ensin oikea ja sitten vasen. Taita pötkylä vielä kahdesti itsensä alle. Lopuksi "siisti" leipä sivuilta, niin ettei saumoja näy.
6. Pasta 75 asteessa 15 minuuttia. Sen jälkeen nosta uunin lämpötila 210 asteeseen 15-20 minuutiksi ja lopuksi laske lämpötila 180-190 asteeseen noin 10 minuutiksi. Kun leivät ovat kauniin kullankeltaiset ovat ne valmiit.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti