perjantai 7. lokakuuta 2016

Herkullinen poron sisäfile ja kukkakaaliperunamuussi


Nyt onnistuin paistamaan mielestäni lähes täydellisen poron sisäfileen. 

Poron sisäfile:

Otin lihat ajoissa noin 40 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Paistoin fileet voissa kummaltakin puolelta noin 3 minuuttia (siis per puoli) maustoin suolalla ja mustapippurilla ja käärin folioon hetkeksi. ja kyllä maistui hyvältä!




Kukkakaaliperunamuussi:

2 kg kuorittuja ja pilkottuja perunoita
1 kg kukkakaalta (tässä käytin pakaste)
Voita
Suolaa
Maitoa

1. Keitin perunat pehmeäksi ja lisäsin jäiset kukkakaalit. Kun kukkakaalit olivat sulaneet kaadoin suurimman osan vedestä pois. 
2. Koska perunat olivat kesäperunoita niin muussasin me ensin ja lopuksi tein muussin sähkövatkaimella. 
3. Lisäsin voin, suolan ja maidon. Maitoa sen verran, että tuli hyvä kuohkea rakenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti