torstai 3. heinäkuuta 2014

Porsaankyljykset omenakastiikkeella ja paahdetuilla perunalastuilla

Mun yksi lempi TV-kokeista on yhdysvaltalainen Rachael Ray. Olenkin saanut hyviä ideoita moniin kokkailuihin häneltä. Tässä yksi vähän muunneltuna.

4 hengelle päivällinen

Omenakastike
4 Golden apple-omenee (makeita siis)
2,5 dl täys omenamehua
3 rkl tummaa sokeria

Kuori, ota kodat pois ja pilko omenat. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele noin 10 minuutia kunnes omenat ovat pehmeitä ja kastike alkaa muodostumaan. Jos kastike kuplii niin vähennä lämpöä hellalta.

Porsaankyljykset
4 porsaankyljystä (voit myös valita luuttomia pihvejä)
Oliivioljyä
Apelsiinin mehu
Noin 1 dl soijakastiketta
Ripaus suolaa
Ripaus mustaapippuria

Sekoita appelsiinimehu, soijakastike, suoja ja pippuri astiassa. Kastele kyljykset siinä ja paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä noin 4 minuuttia puoli kunnes neste on kirkasta. Anna kyljysten saada vähän väriä. Jätä ne hetkeksi seisomaan ja anna makujen tasoittua niissä


Paahdetut perunat
1 kg kiinteitä perunoita
Oliivioljyä
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria

Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi noin 3-5mm ohuiksi lastuiksi. Aseta ne leivinpaperin päälle ja lorauta päälle öljyä ja suolaa ja pippuria ja sekoita. Paista uunissa noin 175 asteessa 20 minuuttia kunnes ovat pehmeitä ja saaneet vähän väriä. Älä uita perunoita oljyssä.


Ja sitten nauttimaan herkullista päivällistä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti