torstai 3. heinäkuuta 2014

Fried rice with chicken - paistettua riisiä kanan kanssa

Tämän tekee nopeaa ja jämäriisistä mennen tullen.

Ainekset:
1l valmista riisiä (joko päivän vanhaa tai muutaman tunnin jääkaapissa ollutta)
2 porkkanaa
2 sipulia
200g kanaa
1pss herneitä
3 kananmunaa
1 tuore chili
(1 tl suolaa)
1 tl valkopippuria
1 tl paprikaa
1 limen mehu
2-3 rkl Kalakastiketta (kannattaa vain maustaa eikä hakea suolasuutta tällä)
2-3 rkl Soijakastiketta

1. Pilko porkkana mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Pilko sipuli makusi mukaan joka pieniksi tai isoiksi paloiksi. Pilko kana myös pieneksi paistamista ennen. Ja sitten hommiin:)

2. Paistan riisin ensin öljyssä. Kääntele sitä nopeaa kumalla pannulla ja lisää mausteet paitsi soija- ja kalakastike. Siirrä riisit joko toisen astiaan tai pannun reunoille. Itse nostan toiseen astiaan, jotta saan kaiken paistettu ahyvin- amatöörimaista :D 
Älä laita missään vaiheessa liikaa öljyä pannullesi tai riisistä tulee muusimaista! 

3. Paista kana ja lissää riisiin. 

4. Paista sipuli ja porkkana ja herneet ja lisää riisiin. 

5. Tee kananmunasta joko kokkelia tai kaada esim vihannesten sekaan ja sekoita nopeaa. 

6. Mausta soija- ja kalakastikkeella ja tarkista maku. Purista puolikas lime joukkoon ja paloittele toinen puolikas ja sekoita sekaan tai tarjoile suoraan lautaselle.

7. Kaada kalakastiketta pieneen kulhoon ja paloittele tulista chiliä kastikkeeseen. Voit jättää siemenet pois niin tulisuuskin laimenee. Kastikkeella jokainen voi maustaa riisin oman maun mukaan.


Vinki: mausteisiin voit lisätä makusi mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti