torstai 3. heinäkuuta 2014

Perinteiset kaurakeksit

Nämä nostalgiset lapsuudenherkut saivat tyydytettyä makeanhimoni täydellisesti! Nyt sitten kokeilin erilaisia versioita niistä. Mutta tässä perusohje, jota löytyy vaikka minkälaisena ja erilaisine sekoitusjärjestyleineen, mutta kaikilla tavoin onnistuu.

3 dl kaurahiutaleita,
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl vanilijasokeria
1 muna 
100 g voita/margariinia

Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään niin, että lopuksi sulatettu voi. Laita teelusikallisia kasoja leivinpaperin päälle, keksit leviää aikalailla joten jätä tilaa väleihin. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunista, kunnes reunat saavat vähän väriä. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin nostelet, jotta pysyvät kauniin muotoisina. Tietenkin jos haluat vähän muokata keksin muotoa niin tee se heti kun nostat ne uunista.

No sitten minun kokeilut. Tein kaksin kertaisen taikinan ja jaoin sen useampaan osaan. Yhteen laitoin 2 rkl kaakaojautetta, toiseen, 1 dl suklaan paloja, kolmanteen 2 tl kanelia. Neljännen taikinan tein niin, että levitin leivinpaperille sulaa suklaata ja laitoin keksit päälle ja pidin hetken kylmässä. Viidenteen kokeiluun levitin sulaa suklaata keksien päälle
Mieheni napsi näitä sitten niin, että olisi pitänyt tehdä nelinkertainen taikina:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti