perjantai 8. helmikuuta 2013

Barbi-kakku



5-vuotiaan ystävättären synttärikakku:)

Yksi intohimoistani on tehdä erilaisia kakkuja ja tämä kakku sai minut miettimään vähän valmistusta. Ei mitenkään vaikea, mutta kivaa näpertelyä. Pikku-prinsessan kanssa mietimme värejä ja täytteitä kakulle ja koska selvä värivoittaja oli violetti niin päätimme käyttää sitä myös täytteissä.

Barbin hiukset letitettiin ensin. Sen jälkeen elmukelmutin sen kainaloista jalkoihin. Kaulin ja leikkasin pinkistä sokerimassasta *korsetin* ja puin sen Barbin ylle. Korsetti ylsi nuken pyllyn yli. Barbin tein muutaman päivän ennen kakuntekoa, jotta sokerimassa kerkesi kuivua/kovettua.

Itse kakun tein kahdella erikokoisella kakkuvuualla, huomioiden kakun korkeuden Barbin mukaan, ja täytin ne rahka-kermalla, mustikoilla, vadelmilla ja annoin vetäytyä yön yli. Seuraavana päivänä kokosin kakut ja leikkasin kakun hameen muotoon ja keskelle Barbin kokoisen reijän.

Kermaan sekoitin vaniliakreemeä tuomaan jämäkkyyttä ja violettia pastelliväriä. Ensin levitin kerman hameen päälle ja lopuksi pursutin kakun kukkia täyteen ja sinne tänne syötäviä helmiä.

Asetin Barbin paikalleen ennen kermakoristelua ja ihan lopuksi tein tomusokerista ja sitruunamehusta pieniä kuvioita korsettiin ja sen yläreunaan ja liitin sinne tänne myös violetteja ja pinkkejä sydämiä.

Pikku-prinsessa oli tyytyväinen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti