perjantai 8. helmikuuta 2013

Amerikkalaiset pannukakut

Kukapa ei rakastaisi amerikkalaisia pannukakkuja "pancakes"? Viime sunnuntaina päätin aloittaa uuden perinteen ja tein aamupalaksi pannukakkuja. Miehen vielä nukkuessa tein helpon taikinan ja paistelin pannarit ja katoin pöydän.

Kaapista ei löytynyt vaahterasiirappia eikä voita, joita opin laittamaan Amerikassa ja Kanadassa matkustaessani, mutta viime Venäjän-matkalta toin Kondensoituamaitoa ja vola:) Nykyään sitä saa myös isoista marketeista enkä siksi joudu enää tuomaan sitä Brasiliasta tai Venäjältä. Kai sitä lähempääkin ois saanu, mutta mun matkoilla en sitä löytänyt. Niin- se mitä laitoin päälle oli tuo maito ja kevyt levite ja hyvää oli!!

Jutut sikseen ja jauhot lenteleen:D

Taikinasta sain 16 pannaria.

TARVIKKEET:

2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 rkl sokeria
(2 tl vanilisokeri)
4 rkl öljyä
7 tl leivinjauhoa
1 tl suolaa

Voita tai öljyä paistamiseen

OHJE:

Sekoita kaikki ainekset keskenään, taikina on todella paksua, ja paista kuumalla pannulla. Käytä soppakauhaa kun laitat pannulle taikinaa. laita taikina reippaasti pannulle niin, että siitä tulee noin 10cm leveä pannari ja anna paistua kunnes taikinaan muodostuu pieniä ilmakuplia. Kun kuplat ilmestyy voit kääntää pannarin ja paistaa hetken toiseltakin puolelta.

Haasteena voi olla hellan oikean kuumuuden löytyminen. Kanadassa täti paistoi pannarit voissa ja valurautapannussa ja aika tummiksi. Itse tykkään pikkasen vaaleemmista, mutta täytteillä pääsee herkuttelemaan.

Ideoita: Pannareita olen ennenkin tehnyt, mutta aina unohtanut kokeilla uutta. Mutta taikinaan voisi sekoittaa esim 2dl mustikoita tai muita marjoja tai pieniksi pilkottuja hedelmän paloja. Tai sitten vehnäjauhon sijaan tai osan vois korvata hiutaleilla, eilisellä puurolla tai leseillä. Mitä kaapista vain löytyy:)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti