sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kesäinen raparperisima

Kesäinen raparperisima tai -mehu. 

Hyvä ystäväni on kotoisin Savosta ja sain alkuperäisen reseptin hänen äidiltään. Mitä tahansa hänen äitinsä ruokia, leivoksia tai lisukkeita olen maistanut niin ne ovat aina olleet super herkullisia kuten myös tämä raparperijuoma. 

Tarvitset:

1 kg raparperia
2-3 sitruunaa (kaksi riittää minusta)
5 l vettä (alkuperäisessä oli 4l)
1/2 kg sokeria

1. Pilko raparperit,siivuta sitruunat ja lisää kiehuva vesi. Anna tekeytyä yön yli. 
2. Siivilöi raparperit ja sitruunat ja lisää sokeri. 
3. Nauti kylmänä. Voit halutessasi laittaa mehuun mansikoita koristeeksi. 

Ps. Voit myös pullottaa mehun ja pakastaa, mutta kuten ystäväni äiti sanoi, niin mehu on niin hyvää, että se juodaan heti:) Meillä menee kotona hetkessä mehu ja on ollut kyllä juhlien tykätyimpiä antimia kesäisen raikkauden takia. Ja kannattaa tehdä heti juhliin tupla satsi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti