lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannuksen mansikkakakku



Ystäväni järjesti juhannusjuhlat nyyttäri-periaatteella ja koska kakut on minun juttu niin loppuen lopuksi päädyin perinteiseen mansikkakakkuun. Kakkujen leipominen, täyttö ja koristelu on todella terapeuttista ja hauskaa. Vain luovuus on rajana. 

Pohja:

6 munaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mittasin munat lasiin ja toiseen lasiin saman verran sokeria. Vatkasin ne kovaksi vaahdoksi. Sekoitin leivinjauhot vehnäjauhoihin ja lisäsin ne varovasti vaahtoon. Yleensä käytän sähkövatkaimen hitainta asetusta ja jauhot sekoittuu hyvin vaahtoon ja lopputulos on yhtä hyvä kuin jos olisin käsin tehnyt saman asian. 
Kakkuvu'uan pohjalle ja reunoille laitoin leivinpaperia ja paistoin kakun 150 asteessa 50 minuuttia ( kiertoilmalla). 

Jäähtyneen kakun leikkasin kolmeen kerrokseen. En kostuttanut kakkua ollenkaan, koska käytin täytteenä pakastemansikoita ja kakku tarjoiltiin vasta seuraavana päivänä.  

Sitruunarahka:

4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemiä
2 prk rahkaa
Sitruunauutetta/-esanssia (kotoa ei löytynyt sitruunaa)

Vatkasin kerman lähes valmiiksi ja lisäilin vaniljakreemiä pienissä erissä. Kun vaahto oli valmis niin lisäsin loput aineet. En lisännyt yhtään sokeria. 

Täytin kakun ensimmäisen kerroksen seuraavasti:

1. Mansikkahilloa ohut kerros
2. Sitruunarahkaa
3. Pakastemansikoita

Toisen kerroksen täytin: 

1. Mansikkahilloa ohut kerros
2. Sitruunarahkaa

Viimeiseen eli kakun päälle laitoin pakastemansikoita koska unohdin ne edellisestä välistä :)
Laitoin kakun päälle leivinpaperin ja irtopohjavu'uan pohjan painoksi. Koska kakku oli tasainen jo ennestään niin en laittanut painoa päälle. Seuraavana päivänä päällystön kakun kermalla ja päälle laitoin mansikoita. Sivelin mansikat hyytelösokerilla. 

Kermavaahto:

4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemiä

Ja vatkataan samoin kuin miten aijemmin mainitsin.

Ps. Laktoositon vispikerma on mielestäni paras kakun päällä ja saman olen kuullut ammattilaiselta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti