torstai 21. marraskuuta 2013

Kermakanaa, spagetti ja parsakaalta


Ainekset:

4 kanan maustamatonta rintafilettä
4 pekoni siivua
1 sipuli
2,5 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
sokeria
brassimaustetta/ yrttisekoitus
1 rkl hunajaa
1 rkl öljyä

Spagetti
oliiviöljyä
suolaa

Parsakaalta kerä


Tämä on super helppo ja mielestäni todella hyvää. Yleensä en välitä kermakastikkeista kauheana, mutta tämä "osu ja uppos".


  1. Leikkaa pekoni siivut pieneksi ja paista pannulla ilman rasvaa rapeiksi. Laita sivuun odottamaan muun ruuan valmistumista.
  2. Paista kanafileet öljyssä, niin että ne ovat kypsät. Itse paistoin niin, että kuumensin pannun laitoin fileet siihen ja laskin lämpöä, etteivät vaan palaneet ja kuivettuneet. Muutaman minuutin välein kääntelin fileitä. Katsoin, että väri oli kauniin vaalean ruskea. Aika loppuvaiheessa lisäsin mausteita fileiden kummallekin puolelle.
  3. Lisää pilkottu sipuli ja anna kuullottua hieman. Sirottele kanan ja sipulin päälle hieman sokeria.
  4. Lisää kerma, hunaja ja laita kansi päälle ja anna hautua noin 10-15 minuuttia pienellä lämmöllä ilman kiehumista. Voit myös 10 minuutin jälkeen nostaa kokonaan pois hellalta.
  5. Keitä spagetti ohjeen mukaan sekä ihan loppu vaiheessa pilkottu parsakaali. Älä keitä spagettia liikaa ettei siitä tule mössöä ja sama koskee parsakaalta.
Kun alat syömään niin muista laittaa pekonia annokseeni. Sitä ei kannata laittaa kastikkeeseen, ettei siitä tule löysää. Halutessasi voit raastaa päälle parmesaani-juustoa.

ps. Ystäväni on tuonut minulle yrttimaustesekoituksen joka vastaa lähes mitä tahansa yrttimausteseosta, mutta siinä on myös valkosipulia ja mausteista joita en erota. Kannattaa siis miksailla omat mausteet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti