lauantai 20. syyskuuta 2014

Herkkupulla


Amerikassa olen törmännyt paikallisiin korvapuusteihin ja siitähän tämäkin herkku sai alun. Etsin ohjetta pulliin ja tässä olisi alkuperäinen: cinnabon cinnamon rolls-ohje, jonka sitten muokkasin sen mukaan mitä makuja halusin maistaa pullissa.

Tein normaalin pullataikinan joista leikkasin tasapaksuja paloja ja jotka sitten laitoin uunivuoalle kohoamaan. Ne kohosivat kiinni toisiinsa ja kun ne olivat valmiit laitoin päälle mascarpookuorrutteen... nämä ei kauaa kaapissa olleet.


Pullataikina:

2,5 dl vettä/maitoa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 pss kuivahiivaa (25g tuoretta)
7,5 dl vehnäjauhoja
100g sulaa voita
(en laittanut munaa kun taikina oli niin pieni)

Täyte:

 50-100g voita
0,5 dl sokeria
kanelia
fariniinisokeria


1. Sekoita hiukan kädenlämpöisempään veteen osa jauhoista, hiiva ja kuiva-aineet. 
2. Lisää loput jauhot ja lopuksi voi.
3. Anna kohota kaksin kertaiseksi.
4. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja kauli levyksi.
5. Levitä sula voi, kaneli, sokeri ja hiukan fariniinisokeria ja rullaa.
6. Leikkaa saman kokoisia paloja. Itse leikkaisin noin 3 cm levyisiä paloja. Levitä rullat voidellulle     uunivuoalle ja kohota hetki.
7. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia riippuen uunista.

Mascarpone kuorrute:

250g mascarponea (ehkää olisi fiksumpaa laittaa puolet juustosta)
75g voita
1 tl vanilija-aromia
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl sitruunan mehua
4-5 dl tomusokeria

1. Vispaa juusto ja voi sekaisin.
2. Lisää vanilija, siirappi ja mehu.
3. Lopuksi lisää tomusokeri.

Kun pullat ovat valmiit niin kuorruta ne heti käyttämällä niihin puolet kuorrutteesta. Odota hetki ja levitä loput kuorrutteesta. Tarjoile lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti