perjantai 6. tammikuuta 2017

Marenkitikkarit

Tein tyttöjeni synttäreille kaksivärisiä marenkitikkareita. Nämä oli todella helppo tehdä.

Tässäpä ohje:
(kaksi pellillistä)

4 valkuaista
200g sokeria
pastaväriä
tikkaritikut

- Laita uuni lämpenemään 100 asteelle tai 75 asteelle jos käytät kiertoilmauunia. Levitä pelleille leivinpaperit.
- Vatkaa valkuiaiset kovaksi vaahdoksi lisäten sokeria vähitellen pienissä erissä. Kun kulhon voi kääntää ylösalaisin eikä vaahto liikahdakkaan niin se on valmista.
- Laitoin pastaväriä kertakäyttöisen pursotinpussin kahdelle sisäreunalle ja käytin isoa tähti tyllaa. En katsonut tarkkaan mikä se oli, mutta semmoinen jolla olen koristellut cup cakesejäkin. 
- Sitten vain pussi täyteen ja pikkuiset nokareet pellille marenkivaahtoa ja tikkaritikku siihen ja päälle joko pallo tai sydän. Tein myös tavallisia marenkinokareita, joita käytin mm. kakkujen koristelussa.
- Tässä vaiheessa voi marengit koristella esim nonparelleilla.
- Pidin marenkeja 2,5 tuntia kiertoilmauunissa, mutta kannattaa tarkkailla niitä jo 1,5 tunnin jälkeen.
- Valmis marenki: toiset tykkää kun sisällä on ihan sievästi "toffeemaista" ainesta ja toiset tykkää kun ne ovat kauttaaltaan kuivat. Otin itse marengit pois kun ne irtosivat hyvin leivinpaperista

ps. Säilytin marenkeja ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa puoltoista viikkoa. Voihan niitä pitää huoneenlammössäkin kunhan ovat ilmatiiviitä.
pps. Nämä ei turpoa niin voi pursutella tosi lähekkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti